Help me raise money for the animals


viernes, 5 de marzo de 2010

Comparecencia en el Parlament de Catalunya



Comparecencia de NURIA QUEROL en el Parlament de Catalunya sobre la abolición de las corridas de toros, Comisión de Medio Ambiente. Marzo 2010. Comparece a petición de la Plataforma PROU.
**********************************************************************************
La doctora Querol té una llarga trajectòria en l'estudi de la violencia envers els animals i els humans, participa en projectes d'educació humanitària i prevenció de violencia, i col.labora amb entitats científiques que desenvolupen mètodes alternatius a l'experimentació amb animals.


Pel que fa al tema taurí, la doctora manifesta "Té quelcom de pervers que el maltractament d'un animal sigui considerat divertit. Un animal té la mateixa capacitat de sentir plaer i dolor que nosaltres, però no pot decidir formar part d'aquest terrible espectacle. És el nostre deure ètic protegir-lo del patiment.

Tinguem en compte, a més, que si la tortura infligida als bous es practiqués a un gat o a un gos, seria delicte segons el codi penal i, fins i tot, requeriria avaluació psicològica en alguns països." Acompanyaran a la doctora Querol l'escriptora Espido Freire, els filòsofs Josep Maria Terricabras, Jesús Mosterín i Norbert Bilbeny; l'eurodiputat Carl Schlyter; els científics Jorge Wagensberg i Jordi Casamitjana; el president del colectiu andalús contra el maltractament animal, Antonio Moreno; el catedràtic de la Universidad de València, Javier de Lucas; el de la Universidad autònoma de Madrid, Pablo de Lora; el veterinari Enrique Zaldívar; i en Jordi Portabella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario